Επιβάλλοντας για πρώτη φορά στη θητεία της κομματική πειθαρχία, υπό το φόβο μεγάλων διαρροών, κι εκβιάζοντας έτσι την ψήφο των βουλευτών, η κυβέρνηση πέρασε από τη Βουλή την (ν)τροπολογία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μια νομοθετική παρέμβαση, πέραν πάσης λογικής, που έγινε μόνο και μόνο για να «ξεπλυθεί» η καραμπινάτη παρανομία του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης και προκειμένου να μην υποβιβαστούν.
Οι 156 βουλευτές της συμπολίτευσης ήταν αρκετοί για να στηρίξουν τη νομοθετική παρέμβαση – σωτηρία στην ομάδα του ΠΑΟΚ ο οποίος, μαζί με την Ξάνθη, θα έπρεπε να υποβιβαστεί, όπως τουλάχιστον προέβλεπε ο νόμος που άρον – άρον έσπευσαν να αλλάξουν επιβάλλοντας ποινές αφαίρεσης βαθμών από 5 έως 10. Πέραν του γεγονότος ότι δεν υπάρχει πλέον υποβιβασμός, είναι εντελώς ασαφές πότε και πώς θα τιμωρηθούν ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Υπενθυμίζεται ότι η εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ήταν να αφαιρεθούν τα πιστοποιητικά από τις δύο ΠΑΕ.
Με βάση το νόμο που καταργήθηκε αυτό θα σήμαινε υποβιβασμό των ομάδων, ωστόσο με την τροπολογία της κυβέρνησης οι ποινές πλέον είναι μικρότερες και αφορούν σε αφαίρεση βαθμών (από -5 έως -10) και χρηματικό πρόστιμο. Στην ψηφοφορία ψήφισαν 246 βουλευτές εκ των οποίων οι 156 τάχθηκε υπέρ της τροπολογίας της κυβέρνησης ενώ 90 ψήφισαν κατά. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο βουλευτής ΝΔ Χαλκιδικής, Γιώργος Βαγιώνας, ο οποίος απουσίαζε, είχε στείλει επιστολή πρόθεσης ψήφου. Ωστόσο αυτή δεν προσμετράται στο αποτέλεσμα. Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την ψηφοφορία, ο οποίος μάλιστα δεν είχε στείλει κάποια επιστολή προκειμένου να ενημερώσει για την πρόθεση ψήφου.
One: Κυβερνητικοί τριγμοί μετά την τροπολογία της ντροπής για την πολυϊδιοκτησία στο ποδόσφαιρο
Είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό
όπου πας εσύ πάντα θα μαι εγώ
να σου τραγουδώ
Θρύλε ολέ, ολέ, Θρύλε ολέ, ολέ...