Ολυμπιακός και Όμιλος Ιατρικού Αθηνών γιορτάζουν τα 10 χρόνια συνεργασίας τους και με αφορμή τα 40 χρόνια λειτουργίας του ομίλου, ο γιατρός των «ερυθρόλευκων», Θεοφάνης Τσαβίσης και ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Μπαρτζώκας, μίλησαν στο 3ο συνέδριο Ιατρικής Πρωτοπορίας και Καινοτομ΄θας, για την πολυετή συνεργασία σε ένα ταξίδι που συναντάται ο Πρωταθλητισμός και η Ιατρική Επιστήμη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών στο πλαίσιο του 3ο Συνεδρίου Ιατρικής Πρωτοπορίας και Καινοτομίας AMLI 2024 (Medical Leadership and Innovation Conference), που διεξήχθη από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, γιόρτασε την συμπλήρωση των 40 χρόνων του Ομίλου.
Τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, το Σάββατο 23/11, ένεκα και της συμπλήρωσης 10 χρόνων συνεργασίας του Ομίλου με την ΚΑΕ Ολυμπιακός, ο ιατρός της ομάδας μας κ. Θεοφάνης Τσαβίσης, και ο προπονητής Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησαν από καρδιάς για την πολυετή συνεργασία τους, σε αυτό το «ταξίδι» όπου συναντώνται ο Πρωταθλητισμός και η Ιατρική Επιστήμη.
Παρόντες φυσικά στην εκδήλωση ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, κ. Χρήστος Γ. Αποστολόπουλος, οι οποίοι παρέλαβαν από τους κυρίους Τσαβίση και Μπαρτζώκα τις ερυθρόλευκες φανέλες με το Νο.10 και τα ονόματα τους.
«Αυτά τα 40 χρόνια είναι επί της ουσίας ένα άθροισμα πολλαπλών success stories», ανέφερε ο Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος και εν συνεχεία μίλησε για την συνένωση πολλών ανθρώπων κάτω από ένα κοινό όραμα, τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού αθλητριατικού τμήματος.
Όσον αφορά στη «συνεργασία καρδιάς», όπως χαρακτήρισε την σύμπραξη του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών με την ΚΑΕ Ολυμπιακός, τόνισε: «Τα χρώματά μας είναι κοινά, κοινές είναι και κάποιες καταβολές με τους αδερφούς Αγγελόπουλους. Μοιραζόμαστε κοινές αξίες και βεβαίως πάνω απ’ όλα την αγάπη μας στον Ολυμπιακό. Εύχομαι πολλά – πολλά χρόνια να συμπορευόμαστε και να κατακτούμε ακόμα μεγαλύτερες κορυφές στην Ελλάδα και το εξωτερικό».
Ο κ. Θεοφάνης Τσαβίσης, Ορθοπεδικός, Διευθυντής Ορθοπεδικής Κλινικής & Τμήματος Αθλητικών Κακώσεων στο Ιατρικό Κέντρο Ψυχικού και ιατρός της ομάδας του Ολυμπιακού από το καλοκαίρι του 2015, αφού ευχαρίστησε τους δύο Οργανισμούς για την συνεργασία, αναφέρθηκε εκτενώς στις ιδιαιτερότητες του «πρωταθλητή – ασθενή» και στην αδιάκοπη προσπάθεια των ιατρών του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών να τίς υπηρετήσουν.
Μεταξύ άλλων, μιλώντας από το βήμα του Συνεδρίου, ανέφερε: «Το ευρωπαϊκό μπάσκετ, κάθε χρόνο, γίνεται και πιο απαιτητικό. Ο αριθμός των αγώνων είναι πλέον 100, για μια αγωνιστική περίοδο 10 μηνών. Η ανάγκη υποστήριξης με την έννοια της πρόληψης, της θεραπείας και αποκατάστασης καθίσταται επιτακτική και οι ομάδες επενδύουν ολοένα και περισσότερα σε ιατρικό εξοπλισμό κι επιτελείο. Χρειαζόμαστε όλες τις ειδικότητες, καθώς και ένα νοσοκομείο υψηλού επιπέδου να υποστηρίξει το εγχείρημα αυτό. Οι ιατροί του νοσοκομείου και το νοσοκομείο είναι ανάγκη να αποδεχτούν δύο θεμελιώδεις αρχές, που είναι ξένες προς αυτούς. Ο άνθρωπος – ασθενής και ο πρωταθλητής είναι δύο απόλυτα διαφορετικές έννοιες. Η έννοια του επείγοντος είναι επίσης διαφορετική. Είναι δύσκολο για ένα νοσοκομείο να κατανοήσει και να υπηρετήσει την ανάγκη μιας μαγνητικής τομογραφίας στις 3 τα ξημερώματα για μια μυϊκή θλάση. Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να έχει αρωγό ένα τέτοιο νοσοκομείο».
Κλείνοντας ευχαρίστησε δημόσια τη Διευθύνουσα του Ιατρικού Ψυχικού, κα. Ιωάννα Μοσχοπούλου, τους διευθυντές ακτινοδιαγνώστες από το Ψυχικό και το Π. Φάληρο, κ.Γιάννη Αναστασάκη και κα. Ειρήνη Ρογδάκη, καθώς και την ομάδα τεχνολόγων και ακτινολόγων. Τέλος, ευχαρίστησε και την διευθύντρια της παθολογικής κλινικής, κα. Κωνσταντίνα Παναγιωτακοπούλου.
Στη συνέχεια, έδωσε τον λόγο στον προπονητή της ομάδας, κ. Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος εξήρε το έργο και τις επιστημονικές γνώσεις του κ. Τσαβίση, αλλά πρωτίστως το ήθος του ως ανθρώπου. «Προσπάθησα στην ομάδα μας να δημιουργήσω ένα κλίμα ενσυναίσθησης, το οποίο δεν αφορά μόνο τους παίκτες μεταξύ τους, αφορά και όλους όσοι δουλεύουν γύρω απ’ την ομάδα. Ο Φάνης ήταν ο πιο κατάλληλος άνθρωπος να σπρώξει την ομάδα προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί η ενσυναίσθηση που έχει σαν γιατρός και κυρίως σαν άνθρωπος με βοήθησε αυτό το πράγμα να το καθιερώσω στην ομάδα. Είναι ο άνθρωπος που, χωρίς να νοιάζεται για τον προσωπικό του χρόνο, χωρίς να νοιάζεται για την ύλη, είναι πάντα εκεί για όλους όσοι εμπλέκονται με την ομάδα».
«Είμαι εδώ λοιπόν γιατί ήταν υποχρέωσή μου απέναντι σε αυτόν, αλλά και στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών. Στον Ολυμπιακό, αυτό που έχω ζήσει, εκτός από την άρτια επιστημονική βοήθεια, ήταν αυτό που είπε και ο κ. Τσαβίσης. Το γεγονός πως όλοι νοιάζονται. Μέσα στη νύχτα, μπορεί να τρέξουν για να βοηθήσουν ένα παίκτη ή να κάνουν μια μαγνητική όταν γυρνάει η αποστολή μας μετά από ταξίδι κι η πτήση φτάνει 5 το πρωί κι εμείς πρέπει άμεσα να έχουμε ένα αποτέλεσμα».